Tip voor de dames

airoptixactie

Feest in stijl en laat je ogen extra schitteren! Gratis Bourjois oogschaduw bij aankoop van Air Optix Colors kleurlenzen.

Air Optix Colors maandlenzen zijn beschikbaar in 9 kleuren, met of zonder visuscorrectie. Door het uitgebreide aanbod aan kleuren kan je jezelf allerlei verschillende looks aanmeten, subtiel of opvallend! Air Optix Colors is de silicone hydrogel-kleurlens met de hoogste zuurstofdoorlaatbaarheid, voor witte, gezond uitziende ogen.

Tip voor de wintersporters

NYNY-FB-banner02

De nieuwe MyDay zachte daglenzen geven je ogen wat ze nodig hebben: ademende contactlenzen die zo comfortabel zijn, dat je er nauwelijks aan denkt.

Nog nooit lenzen gedragen? Geen probleem! Wij leren je hier hoe je met de lenzen moet omgaan. Inzetten en uitnemen wordt een makkie!

Probeer deze winter de MyDay daglenzen, je krijgt er alvast een lekker warme muts bij en je maakt kans op de Garmin Forerunner 10 sporthorloge met ingebouwde GPS.

Start to Lens: contactlenzen met advies

startolens

Overweeg je contactlenzen? Goed gezien. Contactlenzen maken je leven een stuk prettiger:

 • bij het sporten heb je meer bewegingsvrijheid en het is veiliger,
 • mensen leren je (opnieuw) kennen zoals je bent,
 • zonder bril kan je alle soorten zonnebrillen dragen, ook de designmodellen die niet verkrijgbaar zijn met correctieglazen,
 • op vakantie, op het strand of bij het uitgaan kan je je helemaal uitleven,
 • lenzen zijn perfect te combineren met een ski- of veiligheidsbril. Om te zwemmen gebruik je best daglenzen in combinatie met een zwembril.
 • je gezichtsveld wordt niet beperkt door brilranden,
 • je hebt geen last meer van beslagen of beregende glazen,
 • lenzen zijn de ideale oplossing voor veeleisende beroepen, zoals chirurgen, piloten, verpleegsters, ..

Makkelijker dan je denkt

Ben je overtuigd van de voordelen van lenzen? Zit je nog met een aantal vragen of wil je meteen de proef op de som nemen? Kom dan langs bij Optiekhuis Vleeracker en neem deel aan Start to Lens, een programma waarin we je stap voor stap begeleiden in het kiezen, dragen en evalueren van je contactlenzen.

 

Hoe gaat dat juist in zijn werk?

 1. tijdens een eerste gesprek kan je terecht met de vragen die je ongetwijfeld nog hebt omtrent lenzen. Ben je overtuigd dan meten we je ogen en adviseren het gepaste type contactlens.
 2. Overtuigd? Dan is het tijd voor actie. Eerst leren we je hoe je lenzen aanbrengt en uitneemt. Samen met de nodige informatie krijg je  een gratis proefpakket (exclusief aanpaskosten) met jouw type lenzen mee naar huis. We boeken meteen een opvolgingsafspraak om je lenservaring te bespreken
 3. We bespreken samen je eerste lenservaring. Ben je overtuigd dan kan je overstappen op je definitieve lenzen. We geven je nog wat  tips voor onderhoud en gebruik en plannen een eerste controle. Bovendien kan je nog tot 31/03/2014 van een startpremie tot 20 EUR genieten bij aankoop van je eerste ALCON contactlenzen (bekijk alle voorwaarden van de actie).

Koop ALCON® contactlenzen en geniet van 50 EUR korting op een nieuwe zonnebril!

Koop nu  één van de deelnemende ALCON® contactlenzen en krijg per doosje een mooie korting voor de aankoop van een nieuwe zonnebril. U krijgt tot maar liefst 50 EUR terugbetaald op een zonnebril naar keuze (aankoopwaarde van minimum 100 EUR, actie geldig tot en met 31/10/2013; klik op 2de foto voor alle actievoorwaarden in detail).

De ene zonnebril is de andere niet

 Wist u dat ogen net zo gevoelig zijn voor UV-straling als de huid?

Bescherm je ogen tegen de zon

Om uw huid te beschermen tegen de UV-stralen van de zon gebruikt u zonnebrandcrème. Maar wist u dat ogen net zo gevoelig zijn voor UV-straling als de huid? UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt. Door jarenlange blootstelling aan UV stralen zal de ooglens sneller verouderen en troebel worden (cataract). Vermoed wordt dat ook het netvlies beschadigd kan raken met een quasi blindheid van het centrale gedeelte van het oog tot gevolg, de zgn Leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie (LMD).

UV straling uit onverwachte hoek

Wist u dat 50% van de schadelijke UV-straling het oog bereikt via de reflectie op de achterkant van het brillenglas? Het is dus van belang dat uw brillenglazen niet alleen de UV-straling uit het  “frontale” zonlicht filteren maar ook de weerkaatsing van de langs achter invallende UV-straling tegengaan.

De ene zonnebril is de andere niet

De meeste mensen kiezen een zonnebril voor het verhoogde zichtcomfort. De getinte glazen zorgen ervoor dat u uw ogen niet langer halfdicht moet knijpen bij buitenactiviteiten. Sommige zonnebrillenglazen doen niet meer dan “verduisteren” en dat is jammer want op die manier worden uw ogen niet  beschermd tegen UV-straling. Kies daarom zonnebrillenglazen die u beschermen tegen de UV-straling van zowel het frontaal invallende als het gereflecteerde zonlicht. Uw ogen verdienen het!

Crizal UV

Crizal UV brillenglazen beschermen uw ogen bij alle weertypen tegen UV-straling. Deze blanke en getinte glazen filteren UV-straling en gaan reflectie tegen. Om aan te duiden in welke mate de brillenglazen de ogen beschermen, wordt de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) gehanteerd. Deze factor is vergelijkbaar met het systeem voor zonnebrandcrème en maakt brildragers in één oogopslag de mate van bescherming duidelijk. Voor blanke Crizal UV glazen geldt E-SPF 25, getinte Crizal UV glazen beschermen met E-SPF 50+.

Win een reis naar de zon

Neem deel aan de Crizal UV wedstrijd en win een trip van 2 personen t.w.v. 1000 EUR. Hoe kan u deelnemen?

 1. Bekijk het filmpje op de pagina en beantwoord de vragen op het deelname formulier.
 2. Na deelname ontvangt u een voucher per e-mail met een unieke actiecode.
 3. Lever deze voucher in bij uw opticien.

Aandampende brillenglazen: wat doet u eraan?

Even de mist in?

Met de koude winterdagen in aantocht, worden brildragers opnieuw geconfronteerd met aandampende brillenglazen: u stapt een warme winkel binnen en plots ziet u niets meer door de condens die zich op uw glazen vormt.

The butcher The dog

Hoe onstaat condens op brillenglazen?

Condens is  waterdamp die bij de overgang van een koude naar een warme omgeving verandert in kleine waterdruppeltjes. Wanneer die op het glasoppervlak terecht komen ontstaat er een waterlaagje dat het zicht belemmert.

Enkel in de winter?

Condensvorming ontstaat in een groot aantal dagelijkse situaties bij temperatuursveranderingen van koud naar warm. Het is zeker geen fenomeen dat enkel in de winter voor problemen zorgt, maar ook bijvoorbeeld bij het drinken van warme dranken, het uitoefenen van buitensporten, het openen van de vaatwasser of tijdens het koken. Daarnaast komen mensen werkzaam in specifieke beroepsgroepen ook vaak in aanraking met beslagen brillenglazen. Denk hierbij aan medici die met mondkapjes werken, zoals tandartsen en chirurgen. Ook bij het gebruik van helmen door bijvoorbeeld brandweerlieden, of veiligheidsbrillen in bijvoorbeeld fabrieken en in de bouw is condensvorming een groot probleem.

The doll The hospital
The marathon The restaurant

Optifog brillenglazen: de nieuwe technologie tegen condens

Optifog van Essilor is een coating die aangebracht wordt op brillenglazen. Door wekelijks aan weerszijde van een brillenglas met Optifog coating een druppel “activerende vloeistof” aan te brengen worden de vele kleine waterdruppels waaruit condens bestaat omgezet in een onzichtbare waterlaag. Hierdoor heeft de brildrager gedurende één week geen last meer van hinderlijke beslagen brillenglazen.

Optifog is geschikt voor elke brildrager en kan op bijna alle soorten kunststof brillenglazen met elke correctie worden toegepast. De coating kan worden aangebracht op heldere of getinte glazen. Optifog-brillenglazen kunnen worden geleverd met een harde coating of multi-coating. De multi-coating biedt extra bescherming tegen reflecties, stof, krassen en is eenvoudig schoon te maken. Optifog kan ook aangebracht worden op Varilux-, Transitions of Xperio-glazen.

Bezoek uw gediplomeerde opticien Optiekhuis Vleeracker voor een demonstratie van de Optifog technologie en ontdek zelf het verschil. Graag staan wij u bij met advies voor de keuze van de brillenglazen die perfect aan uw noden aangepast zijn.

Optimaal leescomfort met een loep

Niet alleen voor speurneuzen

De loep lijkt wel verdwenen uit ons dagelijks leven. Als we er al iemand mee associeren dan wel detective Van Zwam of Hercule Poirot. Met de toenemende vergrijzing van de bevolking stijgt echter het aantal mensen dat zelfs met een bril of contactlenzen moeite heeft om comfortabel te kunnen lezen. Een loep of leesglas kunnen dan soelaas bieden en … misschien is het wel de ideale cadeautip voor oma of opa?

Een loep aangepast aan uw noden

Wanneer u een standaard loep uit de supermarkt koopt dan zal u hier als slechtziende meestal weinig plezier aan beleven. Om uw vroeger leescomfort te herwinnen hebt u nood aan een kwalitatief product dat aan uw specifieke noden aangepast kan worden. Hebt u bijvoorbeeld liever een handmodel, een statieflezer met vaste afstand tot de tekst of een borduurloep die handenvrij rond de nek gedragen wordt? Wat is voor u de ideale sterkte of vergrotingsfactor?

Een eenvoudige loep beschikt meestal niet over een ingebouwde verlichting. Nochtans biedt die bijkomende verlichting voor heel wat slechtzienden een aanzienlijk meercomfort. Ook het type licht dient op maat van de persoon aangepast te zijn: koude ledverlichting is voor de ene persoon ideaal terwijl het voor de andere juist verblindend is.

Schweizer: een specialist op het gebied van loepen en leesglazen

Bij Optiekhuis Vleeracker vindt u de kwalitatief hoogstaande producten van Schweizer. Het familiebedrijf Schweizer werd in 1840 opgericht in Duitsland. Schweizer evolueerde van glasslijperij van producten voor optische instrumenten naar fabrikant van hoogwaardige loepen en leesglazen. Schweizer beschikt over een gamma van innovatieve producten dat voortdurend verder ontwikkeld wordt. Zo was Schweizer op het eind van de jaren negentig de eerste fabrikant die leesglazen met ingebouwde ledverlichting aanbood. Bij Schweizerproducten kan de gebruiker kiezen voor de  ledverlichting die hem of haar het meeste leescomfort bezorgt: koud, neutraal of warm licht.

Door ervaring, competentie, flexibiliteit en klantvriendelijkheid is Schweizer uitgegroeid tot een specialist op het gebied van loepen en leesglazen. Sinds 1997 is Schweizer zelfs uitgegroeid tot één van de aanbieders met het omvangrijkste assortiment aan hulpmiddelen voor mensen, waarbij de bril niet meer toereikend is.

Bezoek uw gediplomeerde opticien Optiekhuis Vleeracker en ontdek ons Schweizer aanbod voor slechtzienden (low-vision).

Kies de juiste glazen voor uw zonnebril

Met het mooie weer in aantocht kunnen we opnieuw volop genieten van buitenactiviteiten: sport, spel, cultuur, natuur,….Met dat mooie weer krijgen we ook te maken met een aantal vervelende effecten van het zonlicht die aanleiding geven tot een verminderd zichtcomfort: de felheid van het licht waardoor we de ogen dichtknijpen, verblindende schitteringen, veroorzaakt door lichtweerkaatsende oppervlakken,…

Op lange termijn kan de ultraviolette (UV) straling uit het zonnelicht ook een probleem vormen voor de gezondheid van uw oog. Het oog beschikt over een aantal natuurlijke filters tegen UV licht zoals het hoornvlies en de ooglens. Daardoor bereikt slecht een klein percentage van het UV licht het meest gevoelige onderdeel van het oog namelijk het netvlies. Geen problemen dus denkt u?

Toch wel! We worden een gans leven lang blootgesteld aan UV stralen. Het cumulatief effect daarvan vormt een bedreiging voor onze ogen. De kristallens zal sneller verouderen en haar transparantie verliezen (cataract). Onze natuurlijke filters zijn niet perfect en door frequente blootstelling aan UV straling kan ook het netvlies beschadigd raken. Vermoed wordt dat  schadelijke zonnestralen aan de basis liggen van de ontwikkeling van Leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie (LMD) wat een quasi blindheid is van het centrale gedeelte van het oog.

Laat u in de keuze van glazen voor uw zonnebril dus bijstaan door uw gediplomeerde opticien  voor een optimale bescherming, comfort en optische kwaliteit:
 • met de Crizal Sun UV zonneglazen bent u optimaal beschermd tegen UV-stralen: ze weren niet alleen UV stralen die de voorzijde van het brillenglas bereiken, ze beschermen ook tegen UV stralen die langs achteren en van opzij het brillenglas bereiken. Crizal Sun UV glazen weren daarenboven vuil, vet, krassen, reflecties en water.
 • Xperio polariserende zonneglazen   blokkeren verblindende schitteringen, veroorzaakt door lichtweerkaatsende oppervlakten zoals een nat wegdek, sneeuw en water.

 

High-tech brillenglazen

Brillen zijn vandaag meer dan ooit terug hip, maar brillen zijn natuurlijk meer dan een mode-accessoire: ze moeten vooral voor een helder zicht zorgen. Wat veel mensen niet weten is dat brillenglazen tegenwoordig gebruik maken van echte spitstechnologie om uw zichtcomfort optimaal te maken.

De Crizal glazen die wij aanbieden geven een perfect helder zicht dankzij 5 eigenschappen:

 • vermindering van hinderlijke reflecties
 • vuilwerend
 • uiterst kraswerend
 • stofwerend
 • waterafstotend
Crizal eigenschappen

Wilt u weten of deze Crizal glazen uw leven comfortabeler kunnen maken?