Lenzen webshop »
Wij werken graag op afspraak, boek deze hier → Maak een afspraak »

Crizal-coatings

Er zijn diverse Crizal coatings op de markt zodat uw brillenglazen voorzien kunnen worden van de meest geschikte afwerkingslagen. Kiest u voor een transparante en esthetisch heldere Crizal Sapphire UV-coating? Of geniet u onbezorgd van de zon met een Crizal Sun UV-coating? De Crizal-coating bestaat uit verschillende afwerkingslagen welke het oog én het brillenglas beschermen tegen de vijanden van scherp zicht, zoals reflecties, krassen, vuil, vet, stof, water en UV-stralen. Sinds de lancering van Crizal heeft Essilor gewerkt aan verdere innovaties met de nieuwe generatie Crizal Sapphire UV als resultaat.

Crizal Sapphire UV

De nieuwe Crizal Sapphire UV-coating is dé ontspiegeling voor de meest heldere brillenglazen. De coating voorkomt verstoringen in het zicht door lichtbronnen, ongeacht de invalshoek van het licht. Als brildrager geniet u van transparante en esthetisch heldere brillenglazen. Zo kunt u de wereld goed zien, én kunt u zelf ook goed gezien worden!

  

 

Optifog UV voordelen: brillenglazen die niet beslaan

De exclusieve Optifog-technologie helpt de vervelende condens die op je glazen ontstaat te verminderen. Bovendien beschermt de Optifog-coating je brillenglazen tegen reflecties, krassen en overdadige UV-stralen.

Het Optifog systeem combineert twee gepatenteerde technologieën: de Optifog-behandeling en een intelligent doekje met moleculen die het anticondensvermogen activeren. Geniet van heldere glazen door eenvoudigweg over je glazen te wrijven met het daarvoor ontworpen doekje.

Voordelen van de Optifog coating:


Crizal Prevencia: zorgt voor uw welzijn en vermindert de risico's op oogschade

Zonlicht en licht van andere bronnen bestaat uit verschillende stralen. Deze hebben positieve en negatieve invloeden op uw welzijn. Het 'goede' licht reguleert uw biologische klok en humeur en geeft uw hersenactiviteiten een boost. 'Schadelijk' licht, zoals blauwviolet of UV-licht kan staar of leeftijdsgebonden maculadegeneratie veroorzaken. Crizal Prevencia filtert selectief het schadelijke licht, maar laat het noodzakelijke 'goede' licht wel door het glas vallen. De geavanceerde "Light Scan'-technologie zorgt voor de meest effectieve UV-bescherming en filtert selectief schadelijk blauwviolet licht. Met een transparante Crizal Prevencia coating geniet u van een E-SPF van 25. Dat betekent dat uw ogen met Crizal Prevencia glazen 25 keer beter beschermd zijn tegen schadelijke UV-stralen dan zonder uw bril. Dit ontspiegelde glas zorgt voor het beste zicht in ieder licht en is, net als ieder ander Crizal brillenglas, bestand tegen vlekken, krassen, stof en water. 

 

Verminderde reflecties dankzij Crizal Drive  

Deze speciale coating zorgt ervoor dat u als automobilist 's nachts tot wel 90% minder last heeft van reflecties! Zo heeft u aanzienlijk minder last van lichtbronnen zoals lantaarnpalen, koplampen en verkeerslichten. Ook zorgt de Crizal Drive coating voor een contrastrijk, scherp zicht. Overdag zijn de brillenglazen net zo effectief als de reguliere Crizal coating. U bent dus ook met Crizal Drive verzekerd van bescherming tegen UV-stralen, krassen, vlekken, vuil, vet en water.


Transitions meekleurende glazen

Intelligent & comfortabel, Transitions brillenglazen passen zich perfect aan aan de lichtomstandigheden. Transitions meekleurende brillenglazen reageren op lichtomstandigheden en temperatuur. De glazen kleuren op van transparant tot donker en alles daartussenin. Dit wordt mogelijk gemaakt door de innovatieve Chromea7™-technologie; een moleculenlaag die opkleurt als reactie op de veranderende lichtomstandigheden. U geniet als brildrager van een uitstekend contrast en natuurgetrouwe kleurwaarneming. Ook heel handig: u hoeft niet langer te wisselen tussen uw dagelijkse bril en uw zonnebril. Ideaal toch? 

Er zijn verschillende typen en kleuren Transitions glazen beschikbaar:

  • Transitions Signature™: het reguliere Transitions meekleurende glas dat helder is wanneer u binnen bent en opkleurt wanneer u naar buiten gaat. U kunt kiezen uit de meer klassieke kleuren, zoals grijs, bruin en groen. Maar er zijn onlangs ook diverse modieuze 'style colors' aan het assortiment toegevoegd.

  • Transitions Xtractive™: dit specifieke brillenglas kleurt zelfs op achter de autoruit en is dus ideaal voor mensen die veel onderweg zijn. Binnen zijn deze brillenglazen heel licht opgekleurd, waardoor ze ook prettig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor fel licht.

  • Flash-to-mirror, activated by Transitions: houdt u van zonneglazen met een modieuze spiegelcoating? Dan kunt u hier nu ook van genieten als meekleurende bril. Flash-to-mirror, geactiveerd door Transitions, biedt de voordelen van allebei!