Lenzen webshop »
Wij werken graag op afspraak, boek deze hier → Maak een afspraak »

Low Vision

Low Vision

 

Hieronder geven we een kort overzicht van de verschillende mogelijke hulpmiddelen:

 

Handloep
Deze loepen worden in de hand en op een vaste afstand van de tekst gehouden afhankelijk van de vergroting. Ze kunnen tot 12 maal vergroten en kunnen met of zonder verlichting aangekocht worden. 

 

Standloep
Deze loepen worden op de tekst gezet. Ze kunnen tot 20 maal vergroten en worden al of niet met verlichting geleverd. 

 

Loepebril
Deze brillen hebben een vergrotend effect. De bril kan tot maximaal 4 maal vergroten. Het voordeel van deze brillen is dat de slechtziende zijn handen vrij heeft om te lezen en/of te handwerken.

 

Visoletloep
Deze loep wordt meestal gebruikt in combinatie met een leesbril. Ze is handig in gebruik omdat ze zo compact is en omdat ze rechtstreeks op de te vergrote tekst wordt gezet. Ideaal voor jonge kinderen en volwassenen die een kleine vergroting nodig hebben (maximum 2.2 maal). 

 

Filterglazen
Filterglazen worden gebruikt om het contrast te vergroten en de lichtschuwheid te verminderen. Voor slechtzienden is het belangrijk dat de informatie die het netvlies bereikt zo helder en scherp mogelijk is en dus niet onnodig gestoord wordt. Blauw licht wordt vaak ervaren als oncomfortabel en verblindend. Een filter die er voor zorgt dat dit blauwe licht de retina niet bereikt, kan daarom de kwaliteit en het comfort van het zien verhogen. Er zijn talrijke filtermogelijkheden beschikbaar voor verschillende problemen.

ML41 is een roze gekleurd filter dat met succes toegepast wordt bij patiënten met hoofdpijn door migraine, blefarospasme en andere lichtgevoelige problemen.  

 

Beeldschermloep TV

TV-/Computer -beeldschermvergroter

 

Verlichting en leestafels

Om als slechtziende een tekst te kunnen lezen moet deze adequaat belicht worden. Een optimale belichting draagt hierbij zeer sterk bij.

Beschikbare Kleurentemperaturen:

2700 K – geelachtig wit

4500 K – neutraal wit

6500 K – koud wit

Verkrijgbaar als vloerlamp of als tafellamp.