COVID-19 Update: plan je bezoek vanaf 11 mei  Maak een afspraak »

5 redenen om voor een sportbril te kiezen

Als je sport dan ben je meestal actiever dan op een doordeweekse dag. Je bewegingen zijn intenser, je transpireert,… en dat zijn allemaal zaken die een impact hebben op je bril en op je brillenglazen. Het is dan ook logisch dat een sportbril aangepast aan je sportactiviteit het plezier en de beleving zullen vergroten.

Montuur met perfecte pasvorm

Als je sport dan moet je bril perfect op je hoofd blijven zitten en dat ondanks je (intense) bewegingen. Langs de andere kant mag hij natuurlijk ook niet zo strak opgespannen staan dat hij je wimpers raakt. Daarom zijn sportbrillen vaak uitgerust met aanpasbare onderdelen: een aanpasbaar neusstuk, aanpasbare brilarmen,…

Aangepast aan de omstandigheden

Wanneer je sport op uiteenlopende plaatsen en in diverse weersomstandigheden, dan kan het soms nodig zijn om de glazen aan te passen aan de specifieke situatie. Sportbrillen laten meestal zo'n snelle glaswissel toe. Sommige sportbrillen zijn dan weer uitgerust met zogenaamde fotochromatische lenzen die verdonkeren naarmate de lichtintensiteit toeneemt.

Lichtgewicht

Een bril moet zorgen voor een optimaal zicht maar hij mag -zeker tijdens het sporten- niet als een last aanvoelen. Sportbrillen zijn dan ook kampioenen in lichtgewicht, want: hoe lichter de bril, hoe aangenamer het is om ermee te sporten.

Geen dode hoeken

Tijdens het sporten beweegt niet alleen je lichaam maar ook je ogen zijn actiever. Soms moet je snel focussen van het ene naar het andere punt om daarna weer een ruim gebied in de gaten houden. Het liefst van al word je dan niet gestoord door montuurranden. Om in je ganse gezichtsveld een egaal beeld te hebben (zeker als je glazen op sterkte draagt), bedekken de glazen van je sportbril dan ook een zo groot mogelijk deel van je gezichtsveld.

Veilig in alle omstandigheden

Bij het sporten gaat er al eens iets fout: je valt, je krijgt onverwachts een duw,… Een sportbril moet dus tegen een stootje kunnen. In ieder geval moet het risico op oogletsel beperkt worden: glazen zijn dus best van een breukvast materiaal, het montuur moet afhankelijk van de sport bijvoorbeeld een balimpact aankunnen,…

Terug naar overzicht »

Blijf op de hoogte

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe collecties, aanbiedingen,...
  Schrijf in »