Lenzen webshop »
Wij werken graag op afspraak, boek deze hier → Maak een afspraak »

Wat betaalt uw ziekenfonds terug?

Als gediplomeerd en door het RIZIV-erkend opticien bezorgen wij u steeds de nodige formulieren voor een eventuele tussenkomst van het RIZIV (https://www.riziv.fgov.be/). De terugbetalingen variëren naargelang de materie van de glazen, de afwijking die ze moeten corrigeren en de leeftijd en kan in bepaalde gevallen oplopen tot 110€ per glas. De terugbetaling is ook hoger bij een RIZIV-erkend opticien zoals Optiekhuis Vleeracker. 

Deze tegemoetkoming geldt voor:

Personen jonger dan 18 jaar hebben recht op een tegemoetkoming voor glazen. Voor het montuur is er tweemaal een tussenkomst van 28 euro.

Personen tussen 18 tot 65 jaar met een dioptrie die groter is dan of gelijk aan +7,75 / kleiner is dan of gelijk aan -7,75.

Personen ouder dan 65 jaar met een dioptrie die groter is dan of gelijk aan +4,25 / kleiner is dan of gelijk aan -4,25. 

De hernieuwingstermijn bedraagt:

Personen jonger dan 18 jaar: Er is recht op een nieuwe terugbetaling als er een verschil van minstens 0,5 dioptrie tussen de oude en de nieuwe brilglazen is of indien de aankoop van de vorige bril minstens 2 jaar geleden is.

Personen tussen 18 tot 65 jaar: Er is recht op een nieuwe terugbetaling als er een verschil van minstens 0,5 dioptrie tussen de oude en de nieuwe brilglazen is of indien de aankoop van de vorige bril minstens 5 jaar geleden is.

Personen ouder dan 65 jaar: Er is recht op een nieuwe terugbetaling indien de aankoop van de vorige bril minstens 5 jaar geleden is.

Om recht te hebben op een terugbetaling via het RIZIV is er een voorschrift van de oogarts vereist.    

 

Indien U niet in aanmerking komt voor deze RIZIV-terugbetaling, dan zorgt uw ziekenfonds toch nog voor een extra tegemoetkoming.

Klik op uw ziekenfonds en u vindt een overzicht van al de tussenkomsten. Wij bezorgen u de nodige papieren.